Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
Sist oppdatert
25/8/2023

Vi elsker papir

Papir er et nydelig og tillitsvekkende medium. Det er fornybart og kan gjenbrukes mange ganger.

skrevet av
Berit Breistrand
Marked- og prosjektansvarlig
beritb@ekh.no

Valg av papir er en viktig del av markedsstrategien og den kreative prosessen. Papiret spiller en stor rolle i kommunikasjon av merkevaren. Det kommuniserer med våre sanser, skaper følelser, og påvirker hvordan bedrift og merkevare blir oppfattet.

Papirvalg bør derfor være gjennomtenkt og konsekvent. Firmaets grafiske profilmanual bør inneholde retningslinjer om dette. Papiret skal underbygge budskapet.

Papir-catwalken

Gjenbruk, glamour, silver pigments, glitter og glam – dette er papirverdenen. Moter og trender kommer og går.

I dag er det gjenbruk som er aller "hottest". EKH Grafisk har flere papirkvaliteter som er laget av 100 prosent gjenbruksfiber, og også en del der gjenbruksfiber er blandet med nytt materiale.

I tillegg fins en del kvaliteter som er innblandet masse fra havvekster, bambus, rester fra sukker- og/eller bomullsproduksjon. En av mine favoritter er kvistpapir. Det er rått!

For at papirets egenskaper skal komme til sin fulle rett, må designet skje på lag med papiret. Dette vet designere på EKH Grafisk. De kjenner mange av papirkvalitetene. Hos oss har vi papirlageret tett på.

TIPS:

Ikke reduser opplevelsen av kvaliteten på ditt produkt med å bruke et "slamsete" og billig kopipapir i markedsføringen. Kommuniser kvalitet fra første stund.

Grønne fotavtrykk fra både deg og meg

EKH Grafisk skal alltid sette grønne fotavtrykk. Derfor kjøper vi kortreist huspapir, det vil si papirkvalitetene det går aller mest av.

Huspapirene G-print og Multiart Silk, er produsert i henholdsvis Sverige og Finland.

Mens papir produsert i Tyskland og Østerrike gjerne gir et CO2 avtrykk på 500 g pr kg, gir det svenske papiret kun 0,32 g CO2 pr kg. Kjempestor forskjell altså!
Vårt miljøengasjement bidrar til grønnere fotavtrykk for deg som kunde, og huspapirene fra EKH Grafisk er selvfølgelig godkjent for Svanemerking.

G-PRINT

Arctic Paper i Dalarne i Sverige produserer G-print. Fabrikken ligger i de dype svenske skogene der den kjente svenske Dalahesten kommer fra. Papiret består bl.a. av bjørk- og granfiber. For å heve holdbarheten og ikke knekke lett, er det tilsatt Eucalyptus fra portugisisk plantasjeskog. (Det betyr at du kan brette eselører att og fram, att og fram, uten at papiret knekker)

G-print finnes i 11 gramvekter opptil 250 gram. Den glatte, lavtreflekterende overflaten gir både perfekt lesbarhet og bildegjengivelse av høy kvalitet. Derfor er G-Print vårt førstevalg i mange bokproduksjoner.

Spise papir?

Kanskje ikke anbefalt å bruke det til et fullverdig måltid, men G-print er helt giftfri.
G-print er sertifisert «sikkert for leketøy». Det er altså helt uten giftstoffer, og kan brukes i forbindelser med leketøy til barn og i forbindelse med mat. - Det gjør altså ingenting om du putter litt i munnen og svelger noe.

Multiart silk

Det finske papiret Multiart Silk bruker vi til ofte til krevende trykksaker der fargegjengivelse og bildekvalitet har høyeste prioritet. Det er hvitt, bestrøket og med en silkematt og jevn overflate.
Papiret tilbyr glimrende bildetrykk i kombinasjon med meget god lesbarhet. Ønskes en blankere overflate, benyttes Multiart Gloss. Multiart finnes i mange gramvekter fra 115-350 gram.

Ubestrøket papir

Elsker du det matte uttrykket som ubestrøket papir gir, velg Scandia 2000! Dette vakre papiret finnes i tre ulike fargenyanser og i 13 ulike gramvekter. Overflaten er myk, delikat og varm, og har høy trykkvalitet. I tillegg finnes matchende konvolutter. (Våre standard gavekort- og "finkonvolutter")

Scandia 2000 er en av de mest miljøvennlige papirtypene du kan velge. Det produseres på ærverdige Lessebo Paper i Sverige. Papiret lages av bjørk fra lokale skoger med ren energi. Fabrikken, som ligger i samme område som de store fossene, investerte selv i jernbanelinjer og Lessebo stasjon for mange, mange år siden. Fabrikken har en papirhistorie som startet for over 300 år siden, allerede i 1693 (Ja, de er nesten 200 år eldre enn oss, EKH Grafisk). Fabrikken ble allerede i 2005 FSC sertifisert* (The mark for responsible forestry), og papiret er godkjent for Svanemerking. Lær mer om Lessebo her: Lessebo Papir

Kortreist er det beste for klimaet

Papir er en fornybar ressurs, og blir gjenvunnet mange ganger. Når du velger grønne papirløsninger, og i tillegg får dine trykksaker og markedsmateriell produsert av en lokal og miljøsertifisert leverandør som EKH Grafisk, sparer du miljøet for utrolige mengder CO2-utslipp fra transport og produksjon. Du setter grønnere fotavtrykk, det gir bedre miljø og framtid for våre barn, og du bidrar til å opprettholde lokale arbeidsplasser slik at neste generasjon kan finne seg arbeid i lokalmiljøet. Dette er vinn-vinn!

Sertifiseringer

EKH Grafisk er sertifisert med miljømerket Svanen. I tillegg er vi medlem at "Trykket i Norge". Dette kan vi merke trykksakene dine med. Hos oss kan du derfor få synliggjort at du har tatt et gjennomtenkt miljøvalg når du velger leverandør

svane_trykkeri

* FSC® (Forest Stewardship Council)
ble grunnlagt i 1993 på initiativ fra skogbrukere, tømmerhandlere og representanter for miljø- og menneskerettighetsorganisasjoner. FSC fremmer en økologisk, sosial og økonomisk ansvarlig forvaltning av verdens skoger.

Har du et spennende prosjekt du har lyst til å sette i gang?

Ta kontakt på 71 20 29 70, send en mail til post@ekh.no eller fyll ut vårt kontaktskjema og la oss seile sammen mot suksess.

Takk, din melding ble sendt! Vi svarer deg så snart som mulig.
Uff da! Noe gikk galt.
Hval - abstrakt ikon