Ved å klikke på "Godta" godtar du lagring av informasjonskapsler på enheten din for å forbedre nettstedets navigering, analysere bruken av nettstedet og hjelpe til med markedsføringstiltakene våre. Se vår personvernerklæring for mer informasjon.
Sist oppdatert
13/6/2024

Hva er kulturminneskilt og hvordan ble ARKEOPLAN® skiltene til?

Kulturminneskilt er en serie av informasjonsskilt som er laget for å passe inn i omgivelsene hvor de monteres. Skiltserien heter Arkeoplan® og består av flere typer skilt. Fellesnevneren for de ulike variantene er holdbarhet og estetikk.

skrevet av
Berit Breistrand
Marked- og prosjektansvarlig
beritb@ekh.no

Bakgrunn

Arkeolog, skogbruker og turelsker Paul-Johan oppdaget tidlig at det manglet en god og tydelig måte å informere om kulturminner, turområder og turistplasser rundt om i landet. Der hvor det var satt opp informasjon, var skiltene lite tilpasset naturen og omgivelsene.

Ofte var det slett ikke pent og hensynet til omgivelsene var lite ivaretatt. 

Et nytt produkt blir skapt

Arkeoplan® Skiltserie. Registrert varemerke
Arkeoplan® Skiltserie. Registrert varemerke

I 2001 ble de første Arkeoplan® skiltene utviklet. Gode og holdbare løsninger som passet inn i omgivelsene for å dele kunnskap og bevare historier på en harmonisk og estetisk måte.

Uten å forringe verken utsikt, roen eller naturopplevelsen.

Skiltene ble en suksess og etter over 20 år kan Arkeoplan® skiltene nå ses rundt om i landet fra Ny-Ålesund på Svalbard i nord til Lindesnes i sør.  

Kulturminne Aursjøen. Arkeoplan® formidler historien.
Kulturminne Aursjøen. Arkeoplan® formidler historien.

Skiltene er bærere av budskap og kunnskap

Med bred fagkunnskap og spesialkompetanse på skiltløsninger for natur- og kulturinformasjon løfter Arkeoplan® skiltene frem mange av de fine turer og spennende historier rundt om i landet. Å få et lite glimt inn i fortiden beriker opplevelsen og turen.

Respekt for alt levende

Respekten for verneverdige områder, naturen, kulturminner og vår felles planet ligger i bunn for alt vi gjør og har vært en drivkraft i vår satsning.

Nye løsninger utvikles kontinuerlig, og vi skreddersyr gjerne for unike behov og regelverk.

Vår fagkunnskap er din trygghet.
Arkeo spesial montert på fjellvegg. Naturopplevelsen ivaretatt med budskapsformidling diskret men tydelig.
Arkeo spesial montert på fjellvegg. Naturopplevelsen ivaretatt med budskapsformidling diskret men tydelig.

Hvordan kan vi si at skiltene våre har høykvalitet og er svært holdbare?

Rett og slett fordi de gjennom 20 år har blitt testet under krevende værforhold i hele Norge. Våre nordligste skilt befinner seg i Ny-Ålesund på Svalbard.

Opp gjennom årene har vi utviklet skiltseriene våre og tilpasset løsninger og materialvalg basert på de erfaringene vi har gjort oss, slik at vi i dag kan gi råd og anbefalinger som passer til akkurat ditt skiltprosjekt.

EKH Grafisk lagerfører flere skiltserier av høy kvalitet for utendørs skilting og kan levere samme skilttype flere år etter første leveranse.

Vi leverer og monterer over hele landet.

Trenger du kart på ARKEOPLAN® skiltet?

Gode kart inngår ofte som en del av et godt informasjonsskilt. Enten det er tradisjonelle kart som oversikts-, sjø- og historiske kart eller ortofoto (flyfoto).

EKH Grafisk er godkjent leverandør av kartverkets tjenester og har egen kartdesigner.

Her kan du se bilder av flere skilttyper.

For mer info sjekk gjerne vår ARKEOPLAN® brosjyre.

Har du et spennende prosjekt du har lyst til å sette i gang?

Ta kontakt på 71 20 29 70, send en mail til post@ekh.no eller fyll ut vårt kontaktskjema og la oss seile sammen mot suksess.

Takk, din melding ble sendt! Vi svarer deg så snart som mulig.
Uff da! Noe gikk galt.
Hval - abstrakt ikon